Lipcare

 

De zachte gevoelige huid van de lippen kan wel wat bescherming en verzorging gebruiken. 
Omdat lippenbalsem een product is dat je in kleine beetjes via je mond binnen krijgt, is het extra belangrijk dat er geen schadelijke stoffen in zitten. 
De lippenbalsems zijn biologisch en duurzaam, 100 % troepvrij!

alle BOOMING_BOB producten zijn Vegan, m.u.v. de lipbalms. Deze bevatten biologische Beeswax. Hier hebben zij voor gekozen, omdat na veel getest te hebben, Beeswax het beste ingrediënt is om de lipbalmen stabiel te houden, in warmte en kou.

Doordat BOOMING_BOB gebruikt maakt van biologische Beeswax, houden zij juist de bijen populatie en hun leefgebied in stand.
 

Aan de basis van de opperhuid worden huidcellen aangemaakt die steeds een stukje  verschuiven naar de oppervlakte. Wanneer deze cellen dichter bij de oppervlakte komen veranderen ze in hoorncellen. Deze hoorncellen zijn omgeven door huidvetten in de vorm van vetzuren, cholesterol en ceramiden. Bij een verminderde hoeveelheid van huidvetten wordt de vochtbalans verstoord waardoor de huid uitdroogt. Bij het afschilferen van de ceramiden, zoals bij schrale of gesprongen lippen, krijgt het lichaam een signaal om nieuwe ceramiden aan te maken.

Veel lippenbalsems bevatten minerale olie die de huid afsluit. Hierdoor kan er geen signaal gegeven worden aan de huidcellen voor de aanmaak van ceramiden. Door een tekort aan ceramiden ontstaan er meer gaten en kloven in je lippen. Deze gaten vullen we vervolgens op door meer lippenbalsem te smeren zodat de lippen weer mooi en zacht zijn. Wanneer we alle minerale olie weer hebben afgelikt beginnen we gewoon weer opnieuw met smeren. Eigenlijk blijven we dus continu smeren en zijn we allemaal verslaafd. ( Bron: https://missnatural.nl/hoeveel-lippenbalsem-eet-jij/ )